25 Ekim 2016 Salı



DAMLA ÇİKOLATALI KITIR (BİSKÜVİ) KURABİYE 

      
         

                   Merhabalar! 

     Bugün diğer yazılardan biraz farklı olarak sevgili kurabiyelerimden bahsetmek istiyorum sizlere.Kıtır kurabiye sevdiğim için tarifi bulur bulmaz denemiştim ama her zamanki gibi yaptıklarıma kendimden bir şeyler katmak şartıyla;) Mesela orijinal tarifte damla çikolata yoktu ve sadece yuvarlak bir kurabiyeydi ama ben kalıplara aşık olduğum için hamurumuz şekil aldı ve daha eğlenceli hale geldi.Pasta , börek yapmanın kriter sayıldığı günümüzde( ! ) benim de yaptığım bir şeyler yok değil:) Gelelim tattırdığım herkesin biraz daha yok mu diye sorduğu meşhur şirin kurabiyelerimin tarifine :
        
                 * 125 gr margarin 
                 * Yarım çay bardağı sıvı yağ 
                 * 1 su bardağı pudra şekeri 
                 * 1 su bardağı nişasta
                 * 1 tane yumurta 
                 * 1 paket kabartma tozu
                 * 1 paket vanilya
                 * Göz kararı damla çikolata ama gözümüzle karar veremediysek illa ölçü gerekliyse                       1 su  bardağı olabilir
                    ve aldığı kadar un (hamurun yumuşak olması şartıyla)

           Un ve damla çikolata haricindeki diğer bütün malzemeleri derin bir kapta karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz.Hamur toparlandığında çikolatayı ekleyip hamura iyice karışıncaya kadar yoğuruyoruz.Hazırladığımız hamurdan parçalar kopararak  yuvarlak ya da benim yaptığım gibi kalıp kullanarak şekil veriyoruz.Yağ ile hafif yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz.İşte bu kadar ! Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder